Villanyszerelők Lapja

Újra szépen cseng a Tungsram neve

Bővül a választék, a cég készül az okos megoldásokra

2018. május 16. | támogatott cikk |  1539 | |

Újra szépen cseng a Tungsram neve

A Tungsram 2018 áprilisában magyarországi központú, innovatív, globális márkaként tér vissza a piacra. „Örökségünk az innováció” – ezzel a jelszóval éleszti újjá és folytatja a magyar kreativitás 120 éves büszke hagyományát a Tungsram Csoport frissen összeállt menedzsmentje.

Februárban a GE Lighting bejelentette, hogy eladja európai, közel-keleti, afrikai és törökországi üzletágát, valamint a globális autólámpa-ágazatát a GE egy korábbi felső vezetője, Jörg Bauer irányította cégnek. A eladás első mérföldköveként a Tungsram Csoport tulajdonába került a Tungsram Operations Kft., a GE Lighting magyarországi egységeivel, vagyonával és szerződéseivel együtt.

Büszkék vagyunk és egyben megtisztelve érezzük magunkat, hogy újraindíthatjuk a Tungsram történetét, nemzetközileg sikeres, innovációra épülő márkaként – mondja Jörg Bauer, a Tungsram Csoport elnök-vezérigazgatója. – Olyan ipartörténeti nagyságok hagyományát szeretnénk folytatni, mint Aschner Lipót, aki a Tungsramnak és a környező közösségnek szentelte életét; vagy olyan világszínvonalú kutatókét, mint Bay Zoltán, Bródy Imre, Millner Tivadar és Szigeti György, akik Európa első, 1923-ban Thomas Edison példájára kialakított ipari kutatólaborjában dolgoztak.

Ahogyan a Tungsram az alapításakor Budapesttel együtt meghallotta az idők szavát, és villámgyorsan vált globális vezető technológiai erővé, úgy az újjáélesztett Tungsram is a jövőt jelentő technológiákba és dinamikusan fejlődő, nemzetközi piacokba fektet, miközben tovább erősíti alapvető üzleti tevékenységét a világítástechnika terén.

Prémium és európai

A világpiacon prémium kategóriájú, európai márkaként lesz jelen a cég, amely Magyarországon tervez, fejleszt és gyárt, valamint folytatja és kibővíti eddigi tevékenységét.

Minden termelőegységünket fejleszteni akarjuk, és üzemeinket jól körülhatárolt technológiai arculattal ruházzuk fel. Eközben erősítjük a nemzetközi terepen dolgozó csapatunkat és forgalmazói partnereinket, akikkel értékes vásárlóink találkozhatnak. A teljes szervezetet úgy építjük fel, hogy a központi figyelem a vevőre irányuljon, akivel kapcsolatban az alapelv: mit tehetünk még a sikeréért? Mindezt egy startup rugalmasságával és lelkesedésével – teszi hozzá Jörg Bauer. – A legfontosabb célunk rövid távon, hogy az átmenet sima legyen. Munkánkat önálló cégként folytatjuk, de bizonyos ideig a GE is segíti az átmenetet. Vásárlóink, alkalmazottaink és beszállítóink az első naptól fogva változatlan teljesítést, pontos fizetést és kivételes minőséget kapnak tőlünk, a háttérben pedig ugyanazok a megbízható kollégák állnak, akik eddig is kiszolgálták őket.

Mi várható az idén?

A jelenlegi foglalatokba direkten csereszabatos (retrofit), hálózati feszültségről működtetett LED-es fényforrások jól ismert, széles választékának új generációi mellett a vállalat LED-es termékportfóliója az idén jelentősen bővül – mondja Tóth Károly, a Tungsram európai értékesítési vezetője. – Ez a bővülés jól érzékelhető lesz a bel- és kültéri lámpatestek választékában, méghozzá jelentős hangsúllyal az ipari létesítmények, a közvilágítás, az irodai és kereskedelmi egységek világítás-korszerűsítésének energiahatékony megoldásaival. A termékek további előnye, hogy a végfelhasználói igények szerint alkalmasak későbbi okosrendszerek kiépítésére.


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem