Villanyszerelők Lapja

Szünetmentes áramforrás otthoni környezetben

Keringtetőszivattyú szünetmentesítése

2018. május 16. | Czövek Endre |  1515 | |

Szünetmentes áramforrás otthoni környezetben

Manapság egyre gyakoribb a szünetmentes védelem kialakítása lakossági környezetben. Legtöbb esetben televíziók és informatikai eszközök elé helyeznek kisebb teljesítményű UPS-eket, rövid áramkimaradások és tranziens feszültségingadozások ellen. Ezek a készülékek plug & play vonali interaktív szünetmentesek, zömében torony vagy elosztósor kialakításban. Kiválasztásuk, beüzemelésük és működtetésük egyaránt nagyon egyszerű feladat.

Szintén általánosan jellemző, hogy különböző kapunyitó és motoros redőnymozgató áramköröket látnak el szünetmentes áramellátással. Az ilyen rendszereknek már nemcsak kényelmi, hanem betörés elleni és egyéb biztonsági funkciói is lehetnek. Megnehezíti az illetéktelen behatolók munkáját, ha áramszünet esetén is be lehet zárni a nyitva felejtett garázskaput, illetve le lehet engedni a fémredőnyöket. Egyéb biztonsági funkcióra jó példa a nagy vihar esetén felhúzható redőny a szélkárok megelőzése érdekében. Leggyakoribb és egyben legösszetettebb feladat ugyanakkor a fűtési rendszer szünetmentesítése.

Milyen fűtési rendszernél lehet szükséges az UPS?

Alapvetően minden olyan fűtési rendszernél érdemes biztonsági áramellátásról beszélni, amelynek van bármilyen villamos megtáplálása. Összeségében elmondható, hogy két, egymástól különböző funkció miatt lehet a rendszert szünetmentesíteni.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

UPS