Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Épül az új Puskás Ferenc Stadion!

2018/6. lapszám | Lantos Tivadar |  1604 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Épül az új Puskás Ferenc Stadion!

Javában zajlik az új Puskás Ferenc Stadion építése, a villamos kivitelezési munkálatokat épphogy elkezdték. Már csak egy aprócska részlet emlékeztet a régmúlt időkre, a korábban szállodának épült szocreál stílusú kőépület üde színfoltja lesz a stadionnak – Kabdebó Lászlóval, a villamos szakág műszaki vezetőjével jártuk be az épületet.

A legenda megmarad

Az öt év alatt felépített, 1953. augusztus 20-án átadott Népstadion első kapavágásáról Szepesi György élőben tudósított a rádióban, melyet az építés felügyeletével megbízott államtitkárnak is végig kellett hallgatnia, aki egyébként megrögzött ellenzője volt a beruházásnak. Az Aranycsapat tagjai is beszálltak az építésbe, sőt, Papp Lászlóról fotó is készült, ahogy lapátolt Magyarország addigi legnagyobb nyíltszíni építkezésén. Ez egykori Népstadion technikai színvonaláról mindent elárul az egyik angol játékos nyilatkozata a 7:1-es mérkőzés előtt, aki azt mondta: „Bárcsak a Wembley-ben is lennének ilyen modern öltözők”. A telefonközpontból vezérelt eredményjelző például olyan magas minőséget képviselt, hogy nyugatra is szállítottak a típusból, sőt a mexikói és a montreali olimpián is ilyen szériát használtak. A múltra azonban már csak a szobrok és az egykori toronyépület emlékeztet, amelyre emeletet építenek, és múzeumként állít majd emléket a legendás sportolóknak és sportsikereknek.

A cikk még 8 127 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Villanyszerelés