Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Méréstechnika

Energetikai rendszerek és a légi termográfia

2018/12. lapszám | Rahne Eric |  1192 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Energetikai rendszerek és a légi termográfia

A termográfiáról szóló cikksorozatunk betekintést kíván nyújtani a termográfia elképesztő sokoldalúságába és elméleti, illetve gyakorlati korlátaiba, Rahne Eric „Thermográfia – elmélet és gyakorlati méréstechnika” című, 650 oldal terjedelmű szakkönyvéből merítve. A jelenlegi téma a légi termográfia energetikai rendszereken.

A termográfia egyik hatékony felhasználási területe a nagy kiterjedési objektumok/területek hőmérséklet-eloszlásának például a levegőből történő felmérése, dokumentálása. Ilyen hőképek – megfelelő felvételi körülmények betartását és szakszerű kiértékelését feltételezve – a következőkre nyújtanak lehetőséget:

A cikk még 4 262 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Az elkövetkező lapszámokban olvasható folyatásban szó lesz még a villamos távvezetékek légi termográfiával való állapotfelméréséről és a nagy kiterjedésű szolárrendszerek drónok segítségével történő vizsgálatáról.

MéréstechnikaTermográfia