Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Zöld oldal

Fizetés a töltés után

Elektromosautó-töltőállomás

2017/10. lapszám | Kozma László |  1178 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Fizetés a töltés után

Korábbi cikkeink egyikében már érintettük a töltőállomás-infrastruktúra gazdasági feltételeit, ebben bemutattuk, milyen műszaki és gazdasági feltételeknek kell megfelelnie annak, aki elektromosautó-töltőállomást szeretne telepíteni, üzemeltetni, karbantartani.

Az akkori cikkben még nem tudtunk beszélni a fizettetés módjáról, mert nem létezett, ennek oka az, hogy jelenleg a publikus töltőállomásokon ingyenesen lehet az e-autókat tölteni. Azóta azonban megjelent a 170/2017. (VI. 29.) Korm. rendelet az elektromosgépjármű-töltési szolgáltatás egyes kérdéseiről.

Miért fontos erről beszélnünk?

Szabaddá vált az út az elektromosautó-töltőállomások üzemeltetői előtt, hogy díjakat szedjenek a töltőállomásról vételezett energiamennyiség után. Gyakorlatilag így foglalható össze gyorsan és tömören ez a kormányrendelet. Szerencsére elkészült ez az utolsó láncszem is a profin működő piac igazgatásához, jöhetnek a befektetők és a piaci cégek. Az infrastruktúra üzemeltetésében, telepítésében érdekelt vállalkozások már régóta várhatták a rendelkezést, hiszen egy-egy autó töltése – minimum 20–40 kWh energiaigény mellett – naponta több ezer forintos költséget jelenthet egy kút esetében.

A cikk még 15 062 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés