Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Vezérléstechnika

Folyadékszint-szabályozás vészszinttel

Érdekes kapcsolások IV.

2017/10. lapszám | Porempovics József |  1362 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Folyadékszint-szabályozás vészszinttel

A kutak, tartályok és nem utolsósorban a szennyvízátemelők folyadékszint-figyelése vagy szabályozása gyakori megoldandó feladat, melyre többféle lehetőség kínálkozik.

Az egyszerűnek mondható úszókapcsolók használatának problémái az elektronikus működésű eszközök irányába fordította a figyelmet, ezen belül is az egyik legegyszerűbb, egyben legolcsóbb megoldású szabályozókra, melyek a folyadék vezetőképességét használják fel a szintek érzékelésére. Gyakori igény, hogy a normál szabályozás mellé úgynevezett vészszintérzékelést is szeretnének beépíteni, ami egy tartalék szivattyút indít el pl. a túltöltés megakadályozására, vagy csupán vészjelzést ad, mely lehet egy lámpa, csengő, de akár egy SMS is.

A cikk még 11 516 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

A következő lapszám vezérléstechnikai részében folytatjuk az ötletadó kapcsolások bemutatását, és továbbra is bízunk abban, hogy ezekkel egy-egy feladat megoldásában segítjük mindennapi munkájukat.

Automatika