Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Okos megoldások a villanyszerelésben

2017. október 10. | Márki-Zay Péter |  3961 |

Okos megoldások a villanyszerelésben

Egyre gyakrabban hallunk, olvasunk, akár itt a Villanyszerelők Lapjában is, a „tárgyak internetéről”, azaz az egymással és okostelefonokkal, tabletekkel kommunikáló eszközökről. Ezzel kapcsolatosan két általános félreértést szeretnék cikkemmel eloszlatni: az egyik, hogy ezek a megoldások majd a későbbi jövőben jelennek csak meg, a másik, hogy használatuk bonyolult, esetleg informatikusi vagy elektronikai szakmai ismereteket igényel.

Az okos termékek már ma is kaphatók és még villamos szakmai ismeretek is csak a hálózatra csatlakoztatásukhoz kellenek, ahogyan egy hagyományos villanykapcsoló beszerelésekor is – épp ezért érdemes mielőbb minden villanyszerelőnek megismerkedni ezen termékek használatával.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

A lakosság okostelefont használó többsége számára napi rutin, hogy a fenti megoldásokhoz a gyártó mobilalkalmazását le kell telepíteni a mobileszközünkre (Android vagy iOS), majd azon regisztrálnunk kell magunkat és a megvásárolt készüléket: a párosítás a bekapcsoláskor nagyrészt automatikus, az alkalmazás pedig lépésről lépésre végigvezeti a kezdő felhasználót a teendőkön. A technika lehetőségeivel egyre több fogyasztó él, és bár az ismertetett új megoldások igen egyszerűek, a megvalósításban az ügyfelek továbbra is a villanyszerelőtől várnak segítséget.

Okos eszközökOkosotthon