Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Vezérléstechnika

Redőnyök az okos házban

Érdekes kapcsolások III.

2017/7-8. lapszám | Porempovics József |  2566 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Redőnyök az okos házban

A redőnyök mozgatása és a kézi/automatikus vezérlés felhasználói igénye az épületautomatizálási rendszereknél gyakorlatilag már egyenrangú az összes többi fontos funkcióval, ami egy házban, lakásban előfordulhat.

Ha egy épületben a redőnyök száma kb. a tízhez közelít, vagy e fölött van és az egyenkénti vezérlésen túl igény van a különböző szintű csoportos vezérlésekre is (akár több csoportban), akkor már érdemes ajánlatot kérni a redőnyvezérlés intelligens rendszerrel történő megoldására, mert nagy valószínűséggel az ára arányaiban már összemérhető lesz a speciális redőnyvezérlés egyedi, gyártói megoldásainak árával. Ha az intelligens rendszert további funkciókra is bevetjük (világítás, fűtés/hűtés stb.), akkor már nem kérdés a választás, és még nem is beszéltünk a teljes rendszer – nem csak a redőnyök – távoli eléréséről és egyéb berendezések szabadon összehangolt működésének lehetőségéről. Tehát bonyolultabb redőnyvezérlési igénynél is javasolható már a teljes ház villamossági rendszerére „okos ház” ajánlatot kérni.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Okos eszközökOkosotthonVezérléstechnika