Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Nem csak villanyszerelőknek

Nanocsoda és az életveszélyes marketing

2016/5. lapszám | Härtlein Károly |  10 129 |

Figylem! Ez a cikk 8 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Nanocsoda és az életveszélyes marketing

Víz alatt világító izzólámpa, vízben működtetett fúrógép és hajszárító – elég hatásos marketingeszközök egy spray alapú termék hatékonyságának bizonyítására, amely nanotechnológiás védőbevonatot kínál elektromos készülékeink számára nedvesség, korrózió és rövidzárlat ellen.

A nanotechnológiával és annak a vívmányaival most ismerkedik a világ. A tudósok egy kicsit többet tudnak erről, azonban a hétköznapi ember nem nagyon értesül róla, vagy ha igen, akkor bulvár cikkekből, amit nem a szakembereknek szánnak, és gyakran pontatlanok. A nanovilág csodái első hallásra bulvárosan szépek, szinte hihetetlenek, ám a sajtóhírek, akár szakszerűek, akár bulvárosak, szép lassan hozzászoktatnak minket ezekhez a csodákhoz. Ezzel magyarázható, hogy a kereskedők egy új termék megjelenésekor előszeretettel hivatkoznak a nanotechnológia által már elérhető „varázslatokra”, sajnos sokszor minden alap nélkül. A legtöbbször hihetetlen csodákra a „magyarázat” egy bűvös szó: nanotechnológia! Ezzel az átlagember nem tud vitatkozni, hiszen nem ért hozzá – legtöbbször a magyarázó sem ért hozzá, csak előveszi a lehengerlő stílust, és felváltva használ olyan szavakat, amelyekről legtöbbször azt sem tudja, hogy mit jelentenek. Ha bemutatóval is alátámasztják a csodát, akkor le is van zárva az ügy… Már csak fizetnünk kell, és vihetjük haza a nanocsodát!

A cikk még 7 226 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

ÉrintésvédelemVideóVizsgálat