Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Vezérléstechnika

Szivattyúvédelem 3.

Vezérléstechnikai ötletek V.

2016/4. lapszám | Porempovics József |  2752 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Szivattyúvédelem 3.

A szivattyúvédelemmel foglalkozó cikksorozat utolsó részében a védelmi láncban is utolsóként szereplő fokozatokkal foglalkozunk, konkrétan a szivattyú szárazon futásának és túlterhelésének felügyeletével, illetve a távjelzések egy lehetséges megoldásával.

A védelmi rendszer kapcsolási rajzának utolsó részlete az 1. ábrán látható.

1. ábra: szivattyúmotor cosφ teljesítménytényezőjének figyelése.
A szivattyúmotor cosφ teljesítménytényezőjének figyelése a hagyományos motorvédelmek mellett akár azok kiegészítéseként segíthet megelőzni a szivattyúmotor túlterheléséből vagy szárazon futásából eredő károkat. A vészhelyzetekről lehetőség van automatikus SMS üzenet küldésére egy erre alkalmas GSM kommunikátor segítségével.

A cikk még 13 606 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Szivattyú