Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

Tungsram, Rapas, WAGO, Sylvania, EATON, LEDVANCE

Decemberi híreink

2020/12. lapszám | VL online |  729 |

Tungsram, Rapas, WAGO, Sylvania, EATON, LEDVANCE

UV-C Sanitizer a Tungsramtól, járműtöltőállomás-teszter a Rapastól, fogyasztásmérő-modul a WAGO-tól, fertőtlenítő fényforrások a Sylvania-tól, elektromosautó-töltő az EATON-tól, személyre szabott fények a LEDVANCE-tól.

UV-C Sanitizer a Tungsramtól

Az UV-C Sanitizert kifejezetten a közös használatú eszközök, elektronikai készülékek fertőtlenítésére tervezték, egészségügyi vagy idős- és gyermekgondozó intézmények, de akár szolgáltatást nyújtó vállalkozások számára. A magas hatékonyságú, egyszerű használatú UV-C Sanitizerrel a teljes fertőtlenítés néhány percet vesz csak igénybe.

Kompakt kialakításának köszönhetően könnyen mozgatható az intézményen belül, akár szobáról szobára is. A Tungsram megoldása segít, hogy a munkatársak, vendégek, páciensek és vásárlók biztonságban legyenek.

Az EV-TEST100 járműtöltőállomás-teszter

Az EV-TEST100 készülék megfelelő HT mérőműszerrel kombinálva (Combi419/420, MacrotestG4, GSC60) szimulálja a töltőállomáshoz csatlakoztatott elektromos járművet, lehetővé téve a töltőállomás összes funkciójának (vezérlőjel-ellenőrzés, hibás PE és CP szimulálás, PWM kimenetfigyelés, közelségjel-ellenőrzés, mechanikus retesz) és érintésvédelmének ellenőrzését.

Az EV-TEST100-al a 2. és 3. töltési móddal, valamint 2. típusú csatlakozóval rendelkező a töltőállomások tesztelhetők. További információk a Rapas Kft. munkatársaitól kérhetők.

Új fogyasztásmérő-modul (MID) a WAGO portfólióban

Az új WAGO fogyasztásmérő bekötése egyszerű és gyors a karos WAGO csatlakozástechnikának köszönhetően. 35 és 72 mm széles kialakítása helytakarékos megoldást jelent a beépítésnél.

A fogyasztásmérő-modul M-Bus-on, Modbus-on és impulzuskimeneten is kommunikál, illetve a konfigurációja Bluetooth-on keresztül is elvégezhető. A könnyebb leolvashatóság érdekében a kijelzője háttérvilágítással rendelkezik.

Sylvania fertőtlenítő fényforrások

A Sylvania első fertőtlenítő fényforrásait még az 1940-es évek elején mutatta be. Mára már hét évtizedes tapasztalattal rendelkezik a levegő, a víz és a felületek tisztítására és fertőtlenítésére szolgáló UV-C termékek gyártásában. Választéka lefedi a fertőtlenítő UV-C fényforrások teljes spektrumát a kis kompakt fényforrásoktól a hosszú fénycsövekig. A Sylvania UV-C Germicid T5 és T8 lineáris fénycsövek hatékony megoldást kínálnak a professzionális levegő-, víz-, és felülettisztító, valamint fertőtlenítő egységekben történő alkalmazásra.

Ezek a fénycsövek üveg vagy kvarc burkolatúak, és energiájuk több mint 85%-át bocsájtják ki 253,7 nm-es UV-C sugárzási tartományban, a maximális eredmény elérése érdekében. A Sylvania UV-C kompakt fénycsövei hatékonyak és könnyen illeszkednek a lakóépületek víz- és levegőfertőtlenítő egységeihez, valamint a speciális felületkezelő alkalmazásokra tervezett kis lámpatestekhez. Az UV-C higanylámpák 253,7 nm-es intenzív sugárzást bocsátanak ki a tisztítás és fertőtlenítés érdekében, ezért rendkívül hatékonyak a mikroorganizmusok elpusztításában. A fényforrások belső oldalán lévő védőbevonat korlátozza a kisugárzási teljesítmény csökkenését. A termékekről további információ a sylvania-lighting.com oldalon található.

Már elérhető az EATON elektromosautó-töltője

A T2 típusú (AC) csatlakozóaljzattal, DC hibaáram-védelemmel rendelkező új xChargeIn elektromosautó-töltőket könnyen és egyszerűen lehet használni. Az új készülékcsalád egyszerű megjelenésével és strapabíró kivitelével szinte bárhol elhelyezhető. Nem csak garázsban, parkolóban, hanem akár kertben vagy közterületen is felszerelhetők, mivel –25 °C-tól +40 °C-ig biztosan üzemképesek.

Akár 22 kW-os teljesítményt is tudnak biztosítani, de korlátozható a maximális áramfelvételük is. Egyes típusok hálózatba köthetők (szétosztva a töltőkapacitást), illetve képesek UDP-n és OCPP-n keresztül kommunikálni. A készülékek könnyen kezelhetők, a szakembereknek pedig egyszerű szerelést és beüzemelést biztosítanak. Ha többet szeretne megtudni, látogasson el az xChargeIn weboldalára.

Személyre szabott fények SMART+WiFi technológiával

A LEDVANCE SMART+ az okos otthonokért termékcsalád innovatív és felhasználóbarát termékek választékát tartalmazza, megfelelő megoldásokat kínálva intelligens világítási igényekhez. Az eddig ZigBee 3.0-val és Bluetooth-szal használható termékek most már WiFi technológiával is elérhetők a szakemberek és a háztartások számára.

Az új rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy nincs szükség központra, a WiFi hálózaton keresztül közvetlenül egy applikációval (SMART+ App, Apple Home) vagy hangutasításokkal vezérelhetők a fényforrások, a szalagok és a lámpatestek. Az új portfólió termékei rendkívül hatékonyak és egyszerűen üzembe helyezhetők.