Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Programozható szobatermosztátok a gyakorlatban

2017. október 10. | Várföldi Róbert |  1064 |

Programozható szobatermosztátok a gyakorlatban

Az, hogy programozható termosztátok kifejezés alatt mennyire sokféle terméket lehet érteni, jól példázza az e havi áttekintő táblázat. A különféle gyártóknak kiküldött egységes információs táblázatba így kerülhetett bele 5000 Ft nettó ár alatti és 50 000 Ft nettó ár feletti termék egyaránt.

Hogy a különböző gyártók milyen mélységben foglalkoznak szabályozástechnikai kérdésekkel, mennyire szofisztikált termékválasztékkal igyekeznek a vevői igényeket kiszolgálni, hányféle funkciót és milyen tudást éreznek szükségesnek egy termékcsoport létrehozásához, az ugyanúgy nyomon követhető, mint hogy mennyire fókuszált egy termék kifejezetten csak az alapvető vevői igények kiszolgálására.

Merthogy mit is kell tudnia minimum szinten egy programozható termosztátnak? Legyen benne hőmérséklet-érzékelő, egy kapcsolókimenet a hőforrás indításához, valamint lehessen rajta valamilyen szintű programozást elvégezni a fűtési rendszer automatizált működtetéséhez, illetve ehhez kapcsolódóan ma már az LCD-kijelző is elvárt minimumnak tekinthető ebben a termékkategóriában. Ha egyszer ezeket az elvárásokat a táblázatban szereplő készülékek mindegyike tudja, akkor mi a további különbség és egyáltalán szükség van-e további funkciókra vagy szolgáltatásokra? A válasz egyértelműen igen!

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés