Villanyszerelők Lapja

Nem csak villanyszerelőknek

Ezt láttam

2011. július 8. | Tímár Imre |  3200 | |

Az alábbi tartalom archív, 9 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

1-3. kép: Egy belbudai társasház évtizedekig üzemelő, még részben jutakábeles fővezetékén látható égési nyomokat mutatják a képek. Több lakógyűlés vitáit kellett végighallgatnom, mire elhitték, hogy a felújítás halaszthatatlan. Ráadásul a társasház ...

1-3. kép: Egy belbudai társasház évtizedekig üzemelő, még részben jutakábeles fővezetékén látható égési nyomokat mutatják a képek. Több lakógyűlés vitáit kellett végighallgatnom, mire elhitték, hogy a felújítás halaszthatatlan.

Ráadásul a társasház műemlék jellegű körlépcsőházas épület, így az új felszálló vezetékek elhelyezése, a régi kábel üzem alatti kiváltása nem volt egyszerű feladat.

1. kép

2. kép

3. kép

4. kép: A Dunakanyar egyik használaton kívüli telkén, évtizedekkel ezelőtt vízóra aknába telepítették a kábeles csatlakozású fogyasztásmérő-helyet. A kábelfej alumínium tokozott biztosítékszekrénye nem volt vízálló, így sokszor víz alá került, és az NKI-főbiztosíték zárlata az áramszolgáltató szakaszbiztosítékát verte ki. Hosszú ideig jártak cserélni, míg egyszer szükség lett a telken villamos energiára, és kibontás után észlelték ezt az állapotot, mely természetesen megszüntetésre került. A fogyasztásmérő a talaj fölötti konzolra került kihelyezésre.
Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem