Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Nem csak villanyszerelőknek

Tisztelt olvasó, tisztelt kolléga!

2007. november 1. | netadmin |  2238 | |

Az alábbi tartalom archív, 13 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

A 2007-es év a nagyobb volumenű szakmai kiállítások szempontjából véget ért: szerkesztőségünk idén is törekedett arra, hogy az olvasókkal történő személyes kapcsolatfelvétel egyetlen alkalmát se mulassza el, így rendszeres kiállítókként vettünk részt...

A 2007-es év a nagyobb volumenű szakmai kiállítások szempontjából véget ért: szerkesztőségünk idén is törekedett arra, hogy az olvasókkal történő személyes kapcsolatfelvétel egyetlen alkalmát se mulassza el, így rendszeres kiállítókként vettünk részt a rendezvényszervező cégek, illetve kereskedelmi vállalkozások által szervezett találkozókon. Szomorúan kellett azonban tapasztalnunk, hogy sajnos ezen a téren nem mutatkozott előrelépés: a hagyományos és újabb keletű szakmai vásárokkal szemben erős, esetenként ijesztő mértékű közömbösség volt tapasztalható a potenciális látogatók részéről, még akkor is, ha egyes rendezvények látogatottsága kiemelkedőnek volt minősíthető. S bár sokan érvelnek amellett, hogy ezeknek a rendezvényeknek az ideje lejárt, a kapcsolattartás új formái válnak meghatározóvá az elkövetkező években, meggyőződésünk, hogy bizonyos információk átadása, a kiállító cégek és az érdeklődők közötti kommunikáció sajátos jellege miatt igenis létjogosultsággal rendelkeznek ezek a szakmai programok. Nyilvánvalónak tűnik fel, hogy a szétforgácsolódott szakkiállítási piac számára még hosszú időre van szükség a szükséges feltételrendszer kialakulásához, és ezt támasztják alá a rokonszakmákban – épületgépészet, klímaszerelés – zajló, hasonló jellegű folyamatok. A szakma érdeke szerint azonban remélhetően 2008-ban szervezettebb és nagyobb szakmai aktivitást kiváltó szakmai rendezvények kerülnek majd megrendezésre!

Novemberi lapszámunkban ismét nagyobb hangsúlyt fektettünk az alternatív energiaforrások témakörébe: túl azon, hogy folytatódik cikksorozatunk a megújuló energiaforrások alkalmazásáról, valamint a debreceni passzív ház projektről, önálló publikáció foglalkozik a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium július elején megjelentetett, „Magyarország megújuló energiaforrás-felhasználás növelésének stratégiája című –munkapéldány-iratával. Ez úton pedig fel kívánjuk hívni a terület iránt érdeklődő olvasóink figyelmét, hogy a kiadó gondozásában még ez évben önálló szakkönyv jelenik meg Megújuló energiák az épületgépészetben címmel, amely a szerkesztőségen keresztül is megrendelhető.

Természetesen az egyes kiemelt tematikus egységek összeállítása mellett arra törekedtünk, hogy változatos témaválasztással érdekes olvasnivalót kínáljunk előfizetőinknek: szokásos rovataink mellett ismét biztonságtechnikai elemzést, a fűtési idénynek megfelelően a hőtárolós kályha működését és főbb paramétereit bemutató írást, valamint egy nem-fizetési esetet feldolgozó tanulságos történetet tárgyaló publikációt tallózhatnak kiadványunkban.

Tartalmas időtöltést kívánunk olvasóinknak!
A szerkesztőség


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem