Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Áttekintő táblázat

Villanyszerelési Ki Kicsoda 2007-2008

2006. november 1. | netadmin |  2642 | |

Az alábbi tartalom archív, 15 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Villanyszerelési Ki Kicsoda 2007-2008 A kiadvány szervezeti háttere és rendeltetése A Villanyszerelési Ki Kicsoda 2007-2008 Szakkatalógus a Villanyszerelők Lapját is megjelentető M-12/B Kft. kiadó gondozásában 2007. tavaszán jelenik meg. A Szak...

Villanyszerelési Ki Kicsoda 2007-2008

A kiadvány szervezeti háttere és rendeltetése
A Villanyszerelési Ki Kicsoda 2007-2008 Szakkatalógus a Villanyszerelők Lapját is megjelentető M-12/B Kft. kiadó gondozásában 2007. tavaszán jelenik meg. A Szakkatalógus hiánypótló céllal lát napvilágot: rendeltetése az, hogy a rendszerváltás után szinte követhetetlen ütemben változó, fejlődő hazai villanyszerelési piacról kimerítő áttekintést nyújtson maguknak a piaci résztvevőknek, illetve a társszakmák képviselőinek. Fontos kiemelni, hogy a Szakkatalógus nem törekszik arra, hogy egyes kategóriákban a teljesség igényével lépjen fel: az összegzés célja nem lehet az, hogy maradéktalan számbavételt nyújtson a villanyszerelésben érintett vállalkozásokról. Ilyen céllal - több-kevesebb sikerrel - már jelenleg is üzemelnek elektronikusan vagy hagyományos módon hozzáférhető adatbázisok: a törekvés újdonsága éppen abban áll, hogy megfelelő szűrők segítségével átrostálásra kerülnek a villanyszerelési cégek, s az adott osztályok meghatározó vállalkozásai nyernek bemutatást bővített céginformációkkal kiegészítve. A hangsúly a részletes vállalatbemutatásra esik: a közölt paraméterek alapján ugyanis az üzleti partnerek könnyen feltérképezhetik az adott cég stabilitását, prosperitását, megbízhatóságát. Törekvésünk az, hogy a kiadvány lehetőségeihez mérten segítse elő az üzleti partnerviszonyok kialakulását, és járuljon hozzá a villanyszerelési piaci szegmensek jobb áttekinthetőségéhez.
De melyek is a legfőbb besorolási kategóriák, milyen tematika mellett épül fel a Szakkatalógus?

Kategóriák
Az épületgépészeti kiadványhoz hasonlóan a Villanyszerelési Ki Kicsoda felépítése is kötött kategóriákat követ. Külön katalógusban mutatjuk majd be a Magyarországon tevékenykedő gyártókat, gyártói képviseleteket. Ismét külön osztályba soroljuk be a kereskedelmi vállalkozásokat, ám itt külön blokkokba gyűjtjük egybe a 200 millió forintos éves árbevétel feletti és alatti piaci résztvevőket. A következő kategória a kivitelező cégeket öleli fel, s hasonlóképpen önálló besorolást nyernek a tervezők is. Azok a vállalatok, amelyek egyidejűleg többcélú tevékenységet is folytatnak, a cégvezetés döntése szerint nyernek majd besorolást, de értelemszerűen csak egy kategóriában jelenhetnek meg.
A fent ismertetett kategóriák képezik a Villanyszerelési Ki Kicsoda 2007-2008 Szakkatalógus törzsét. A részletes és az általános vállalatbemutatások mellett azonban számos további kiegészítő fejezet is megtalálható lesz a kiadványban. Számos szakember számára lehet komoly segítség a hazai közép- és felsőoktatási intézményrendszer feltérképezése. Hasonlóképpen számba vesszük a Magyarországon tevékenykedő, a villanyszereléssel foglalkozó vállalkozások támogatásában érdekelt szakmai és érdekképviseleti szervezeteket, valamint a szolgáltatókat éppúgy, mint a vállalkozók által alkalmazható számítástechnikai szoftvereket.
A kiadvány ezen túlmenően publikációs blokkot is tartalmaz majd: ennek keretében egy-egy átfogó szakcikket közöl egyebek mellett a fontosabb szabványügyi kérdésekről, a piaci tendenciákról, a kereskedelmi változásokról, statisztikai felmérésekről.

Általános és részletes vállalatbemutatás
A fent említett kategóriákban a szerkesztőség által alkalmazott korlátokon belül minden vállalat alapvető céginformációs adata megjelenítést nyer. Ennek megfelelően minden cégről megismerhetjük egyebek mellett elérhetőségeit, az alapítás évét, az esetlegesen bevezetett minőségbiztosítási rendszert, az ügyvezető nevét és kinevezésének évét, a foglalkoztatottak számát, valamint az éves nettó árbevétel alakulását az elmúlt években. Természetesen egyes adatok megadása kötelező, másoké pedig fakultatív. Az egyes kategóriákban ezen túlmenően sajátos információk megadására is lehetőség nyílik: így például a gyártói képviseleteknél értelemszerűen a képviselt cégek megnevezései; a kereskedelmi cégeknél a működtetett kereskedelmi egységek száma, a prioritással rendelkező márkák megjelölései vagy a vállalati forma (például kis- vagy nagykereskedés); a tervezőknél a kamarai jogosultság száma, referenciák; a kivitelezőknél a fő tevékenységi kör, illetve a kiemelkedő munkák megnevezése.
A Villanyszerelési Ki Kicsoda 2007-2008 kiadvány végén termékindex kap helyet: ebben az alkalmazott alapvető szerelési anyagok és rendszerelemek listája segítségével egyértelműen megjelölhetők, hogy mely cégek foglalkoznak egyes termékkörök forgalmazásával, esetleg beépítésével, képviseletével.
A kiadványban részletes vállalatbemutatásra is sor kerülhet: egységesített formában a vállalatok szöveges formában emelhetik ki lényeges információkat, lehetőség adódik olyan további információk megadására, mint például banki kapcsolat, tulajdonosi adatok, tőkeadatok, export-import érdekeltségek stb. Ezeken az oldalakon mód nyílik fotóillusztrációk megjelenítésére is.

CD-melléklet
A Villanyszerelési Ki Kicsoda CD-melléklettel jelenik meg. Az elektronikus melléklettel azoknak az érdeklődőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik napi munkavégzésük során rendszeresen alkalmazzák a számítógépet, és az információkat több keresési feltétel mellett gyors ütemben kívánják feldolgozni. Ennek megfelelően a CD alkalmazásakor lehetőség nyílik kulcsszavas keresésre a teljes adatbázisban: ennek segítségével egy konkrét termékre, illetve termékkörre rákeresve könnyen meg lehet találni ezek forgalmazóit, gyártói képviseleteit. Természetesen helyt kapnak a mellékleten a részletes vállaltbemutatások, valamint a kiadványban közölt átfogó publikációk is. Terveink szerint külön linkmellékletet helyezünk el a CD-n az Internet kínálta előnyök intenzívebb kihasználása érdekében.

Kinek ajánlható a Szakkatalógus?
Amennyiben betölti hivatását, a Villanyszerelési Ki Kicsoda igazi fórumként funkcionálhat a villanyszerelési piac szereplői között. Nyilvánvalónak tűnik fel, hogy haszonnal forgathatja az a kivitelező, aki kereskedőpartnert, szakmai információt, esetleg garanciát biztosító gyártói képviseletet keres, vagy történetesen csupán szakmai továbbképzésén gondolkodik. S hasonlóképpen, komplett listát kap kézhez az a tervező, aki részletes termékinformációra kíváncsi, esetleg tájékozottabb kíván lenni egyes kereskedelmi láncok termékpalettájának vonatkozásában. A gyártók, gyártói képviseletek, illetve a kereskedelmi vállalatok egymásrautaltsága nyilvánvaló, az egyes szektorok számos hasznos információt meríthetnek majd a kiadványból.
Összefoglalóan tehát megállapíthatjuk, hogy mindazok számára ajánlható a Villanyszerelési Ki Kicsoda Szakkatalógus, akik bármely vonatkozásban érintettek a villanyszerelési szakmában, s egy megbízható vállalatinformációs katalógus eredményesebbé teheti tevékenységüket.
A kiadvány frissítésére kétévente kerül majd sor: a jelen kiadást terveink szerint a 2009-2010 megjelenés követi.

www.villanykikicsoda.hu
A Villanyszerelési Ki Kicsoda 2007-2008 Szakkatalógus számára a kiadó önálló honlapot indít. A honlap rendeletetése egyfelől az, hogy praktikus eligazítást kínáljon a kiadvány rendeltetésével, struktúrájával, használatával kapcsolatban a leendő olvasók, érdeklődők számára. Másfelől azonban közvetlen támogatást biztosít a kiadványba kerülő cégek számára is. Ennek megfelelően külön oldalak igazítanak útba az adatközlő lapok letöltéséhez, a termékindex rovathoz, a részletes vállalatbemutatáshoz kapcsolódó fejezetekhez. A honlapról közvetlen elérhetőséget biztosítunk a kiadvány készítőihez, illetve "üzenetfal" jelleggel módot teremtünk a Szakkatalógussal kapcsolatos észrevételek közléséhez.
Tekintettel arra, hogy kiadványsorozat megjelentetéséről van szó, egyúttal lehetőséget kívánunk biztosítani arra is, hogy a jelentkezők folytatólagosan biztosítsák részvételüket a további kiadásokban is.

Szponzorok
bevonása és a terjesztés
A kiadvány megjelentetését részben a szponzorok által biztosított dotációk teszik lehetővé. A szponzorok jelentősebb támogatást nyújtanak, mindazonáltal szerepük kiterjed a szakmai konzultációra, illetve az adott kritériumok szerinti adatbázisok összeállítására is. Közreműködésükkel kerül majd sor a Villanyszerelési Ki Kicsoda használatának, egyes fejezeteinek, szolgáltatásainak bemutatására is, amint ez a mellékelt ábrán is látható.
A Villanyszerelési Ki Kicsoda 2007-2008 Szakkatalógus főszponzora a Legrand Rt., emellett továbbá szponzori támogatásban részesíti a kiadványt a Hensel Hungária Kft., az OBO Bettermann Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Siemens Zrt. Automatizálás és hajtástechnika ágazat, valamint a Schneider Electric Rt.
A korábbi, Épületgépészeti Ki Kicsodákhoz képest előrelépést jelent, hogy a szerkesztőség lehetőséget kíván biztosítani a kisebb kivitelező és tervező vállalatoknak is a részletes bemutatkozásra. Ennek konkrét feltételeivel kapcsolatban is a kiadvány honlapján közlünk majd részletes információkat.
A Szakkatalógus a szerkesztőség közvetlen terjesztésében válik hozzáférhetővé, terveink szerint 2007 májusában. Noha előzetes megrendelések érkeztek a kiadóhoz már az előkészítési periódusban, le kell szögezni, hogy a kiadványra csak a megjelenés után lehet megrendelést leadni. Azok az érdeklődők, akik előzetesen is ki kívánják fejezni vásárlási szándékukat, a kiadvány honlapján elhelyezett linken tehetik ezt meg.


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem