Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szerelők közelről

Hogyan lehet a villanyszerelő szakmát lejáratni?

2004. szeptember 1. | netadmin |  4093 | |

Az alábbi tartalom archív, 17 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Hogyan lehet a villanyszerelő szakmát lejáratni? Az utolsó tanulságos történetem után most egy közelmúltbeli tapasztalatomat kevés kommentárral osztom meg az olvasóval fényképek bemutatásával. Úgy gondolom, hogy ez esetben az írásnál többet mondan...

Hogyan lehet a villanyszerelő szakmát lejáratni?


Az utolsó
tanulságos történetem után most egy közelmúltbeli tapasztalatomat kevés kommentárral osztom meg az olvasóval fényképek bemutatásával. Úgy gondolom, hogy ez esetben az írásnál többet mondanak a képek. A cikk címén sokat gondolkodtam, végül a "Hogyan lehet a villanyszerelő szakmát lejáratni" címet találtam megfelelőnek.48 éves szakmai pályám során sok furcsa dolgot láttam és tapasztaltam. Láttam sok szép, és kiváló villanyszerelési munkát. Láttam néhány silány munkát is. A villanyszerelő szakma sokat változott és fejlődött az elmúlt években. Az új, korszerű és jó minőségű termékek és anyagok megjelenésével lehetővé vált, hogy a villanyszerelési munka színvonala is javuljon. Sajnos, a közelmúltban megtapasztaltam, hogy nem minden szaktársunknak sikerült kellő mértékben lépést tartani a fejlődés ütemével. Most fényképek illusztrálásával mutatom be, hogy hogyan lehet a villanyszerelő szakmát lejáratni, hogyan lehet korszerű termék által kínált minőséget is elrontani. A képeken bemutatott "villanyszerelési" munkát silány minőségűnek tartom. A képek önmagukért beszélnek. Az ilyen munka nem emeli a villanyszerelő szakma megbecsülésének színvonalát, a lejáratását annál inkább elősegíti.A munkával kapcsolatban jutott eszembe József Attila versének, következőkben idézett útmutatása:

"dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes."Ezt az útmutatást a képek tanúsága szerint az "alkotó villanyszerelő" szaktársunk bizonyára nem ismeri. Sajnálatos az is, hogy az illetékes áramszolgáltató szakembereinek jóvoltából a hálózatra kapcsolás is megtörtént.Megszívlelendő egyetlen tömör tanulság: a villanyszerelő ne vállaljon olyan munkát, amit nem tud megfelelő minőséggel elvégezni, mert következményeinek súlyos terhét más fogja viselni.

F.I. építési és ipari szakértő


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem