Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Olvasói oldal

2004/6. lapszám | netadmin |  2536 |

Figylem! Ez a cikk 18 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Tisztelt Szerkesztőség! Azt kérem Önöktől, hogy a lehetőségekhez képest foglalkozzanak nagyobb terjedelemben a minőségileg kifogásolható termékekkel. Úgy gondolom, hogy más szerelők is találkoztak már olyan termékcsaládokkal, amelyeket soha többé ...

Tisztelt Szerkesztőség!

Azt kérem Önöktől, hogy a lehetőségekhez képest foglalkozzanak nagyobb terjedelemben a minőségileg kifogásolható termékekkel. Úgy gondolom, hogy más szerelők is találkoztak már olyan termékcsaládokkal, amelyeket soha többé nem fognak alkalmazni. Bizonyos ... márkájú kismegszakítók például nagyon hamar tönkremennek, kiégnek, és persze minden esetben a szerelőt teszik felelőssé emiatt. Ugyanez a helyzet egyes lámpatestekkel. Az árak természetesen nagyon kedvezőek, ám a javításokkal, cserékkel, utólagos kiszállásokkal együtt már más képet mutat a végelszámolás. Régebben, a MEEI korában egyértelmű volt a helyzet: volt szabványnak megfelelő, és meg nem felelő termék, amely utóbbiakat bizonyos feltételekkel forgalomba lehetett hozni, de mindenki tudta, hogy mennyit érnek, milyen kockázatot vállalnak. A mostanság használatos CE minősítés csak azt jelenti, hogy az adott termék megfelel a gyártó (!) által megadott kritériumnak. Ezt sajnos kevesen tudják, pedig érdekes következtetések adódnak ebből.

Nem tudom, mi a módja a téma tárgyalásának egy szaklapnál, de a magam részéről ezt hiánypótlónak tekinteném.

Név és cím a szerkesztőségben