Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hasznosak vagy károsak a „segítő közösségek”?

2021. január 12. |  2450 |

A közösségi médiában folyamatosan emelkedik azon csoportok létszáma, ahol villanyszereléssel kapcsolatban felmerülő kérdéseket vitatnak meg a tagok, néha hajmeresztő távolságban a vonatkozó előírásoktól. A kérdések és válaszok köréből kitűnik, hogy olyanok is foglalkoznak villanyszereléssel, akiknek erre semmilyen jogosítványuk, képzettségük sincs.

Ön szerint hasznosak, vagy inkább károsak a különböző internetes villanyszerelési tanácsokat adó oldalak, csoportok, videók?

A szavazás lezárult

Eredmények:

12%

Nagyon hasznosnak találom ezeket a csoportokat, szerelőként egy esetleges problémára hamar megkapom a választ

34%

Általában gondolom hasznosak az ilyen internetes oldalakat, de csak tájékozódás céljából követem őket. Néha érdekes kérdéseket vetnek fel és tárgyalnak meg a csoport tagjai

27%

Inkább károsnak érzem ezeket az oldalakat, mert számos szakmaiatlan vélemény is teret kap, emellett sokan szakismeret és a vonatkozó szabványok ismerete nélkül adnak szerelési tanácsokat, nem mérve fel az ebben rejlő veszélyeket

27%

Kifejezetten ártalmasnak vélem ezeket a csoportokat, mert egy-egy konkrét műszaki beavatkozás során szükséges és elégséges műszaki tartalmat a vonatkozó jogszabályok és szabványok figyelembevételével kell meghatározni, megvalósítani és dokumentálni az arra jogosult szakembernek – megfelelő díjazás ellenében!