Szerződésminta lakásfelújítási munkák vállalásához
Érvényes vállalkozói szerződés nélkül nem igényelhető a gyermekes családok lakásfelújítási támogatása. Kiadónk építőiparban jártas jogászaival karöltve készítettünk egy olyan szerződésmintát, amely minden vállalkozónak segíthet, hogy a tudásunk szerinti legjobb szövegezésű, a vonatkozó kormányrendeletnek mindenben megfelelő kontraktust írja alá. Szerződésmintánk – a hozzá tartozó melléklettel kiegészítve – szabadon letölthető és felhasználható.
2021. január 26.
Szerződésminta lakásfelújítási munkák vállalásához
Érvényes vállalkozói szerződés nélkül nem igényelhető a gyermekes családok lakásfelújítási támogatása. Kiadónk építőiparban jártas jogászaival karöltve készítettünk egy olyan szerződésmintát, amely minden vállalkozónak segíthet, hogy a tudásunk szerinti legjobb szövegezésű, a vonatkozó kormányrendeletnek mindenben megfelelő kontraktust írja alá. Szerződésmintánk – a hozzá tartozó melléklettel kiegészítve – szabadon letölthető és felhasználható.
Tovább a cikkhez →
Hirdetés
Otthonfelújítási támogatás költségkalkulátor
A támogatásról szóló rendelet szövege szerint „a támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 000 000 forint” lehet. Ebből arra következtethetnénk, hogy bármilyen bontásban költsük is el a pénzünket, a fenti határig visszakapjuk, de ez nem így van.
Tovább a cikkhez →
VL szavazás:
Hasznosak vagy károsak a „segítő közösségek”?
A közösségi médiában folyamatosan emelkedik azon csoportok létszáma, ahol villanyszereléssel kapcsolatban felmerülő kérdéseket vitatnak meg a tagok, néha hajmeresztő távolságban a vonatkozó előírásoktól. A kérdések és válaszok köréből kitűnik, hogy olyanok is foglalkoznak villanyszereléssel, akiknek erre semmilyen jogosítványuk, képzettségük sincs.
Ön szerint hasznosak, vagy inkább károsak a különböző internetes villanyszerelési tanácsokat adó oldalak, csoportok, videók?
 
Nagyon hasznosnak találom ezeket a csoportokat, szerelőként egy esetleges problémára hamar megkapom a választ
 
Általában gondolom hasznosak az ilyen internetes oldalakat, de csak tájékozódás céljából követem őket. Néha érdekes kérdéseket vetnek fel és tárgyalnak meg a csoport tagjai
 
Inkább károsnak érzem ezeket az oldalakat, mert számos szakmaiatlan vélemény is teret kap, emellett sokan szakismeret és a vonatkozó szabványok ismerete nélkül adnak szerelési tanácsokat, nem mérve fel az ebben rejlő veszélyeket
 
Kifejezetten ártalmasnak vélem ezeket a csoportokat, mert egy-egy konkrét műszaki beavatkozás során szükséges és elégséges műszaki tartalmat a vonatkozó jogszabályok és szabványok figyelembevételével kell meghatározni, megvalósítani és dokumentálni az arra jogosult szakembernek – megfelelő díjazás ellenében!
Csak előfizetőknek!
Kábeltartó-szerkezetek létesítésének néhány szempontja
Hajlamosak vagyunk úgy tekinteni a kábeltartó-szerkezetekre, mint a villamos és elektronikus rendszerek lényegtelen elemeire. Ez összefügg azzal, hogy még a villamos szakemberek jelentős része sem gondolja át, hogy a kábeltartó szerkezeteknek számos olyan funkciója van, amely talán kevéssé látványos, de ettől még fontos védelmi-biztonsági szerepet játszik.
Tovább a cikkhez →
Tavaly 26%-ban importból fedeztük a villamosenergia-felhasználásunkat
A villamosenergia-behozatal 2020-ban februárban, augusztusban és novemberben volt a legmagasabb, ezekben a hónapokban meghaladta a felhasználás 29 százalékát.
Tovább a cikkhez →
2021-ben is lesz LED konferencia
A LED konferencia a Világítástechnikai Társaság legnagyobb, évente megrendezett szakmai fóruma, amelyet tavaly februárban még 270 résztvevővel tartottak meg az Óbudai Egyetemen. Az idén – a világjárvány miatt – nincs lehetőség a személyes találkozóra, de a szakmai élet nem állhat le, ezért a szervezők alkalmazkodnak a rendkívüli helyzethez és webináriumok formájában, online rendezik meg a XII. LED konferenciát.
Tovább a cikkhez →
A VL 2021/1-2. száma február 8-án jelenik meg
Ízelítő a tartalomból:
  • Lakáseladás és bérbeadás esetén kötelező a felülvizsgálat
  • Mérőhelyi beavatkozások: átalakítás, felújítás szempontjai
  • Az olcsó megújulók mítosza
  • Kábelrendszerek elhelyezése menekülési útvonalakon
  • Rugós, nyitható vezetékösszekötők (3 vezetékes, 2,5 mm2-es vezeték bekötésére alkalmas összekötők) áttekintő táblázata
  • MSZ HD 60364-4-42 – Kisfeszültségű villamos berendezések – Biztonság – Túláramvédelem
  • Relés ötletek és trükkök – Impulzusvariációk
  • Nyereményjáték eredményhirdetés
  • Megfelelés a MEKH rendeletnek nem hagyományos mérőeszközökkel
Legyen Ön is a VL előfizetője!
Bő 10 éve kong a vészharang a nyomtatott lapkiadás felett és valóban, komoly múltú kiadványok tűntek el a médiapiacról. Mindeközben a Villanyszerelők Lapjával kapcsolatban az évek során folyamatosan és jelentősen növekvő előfizetői létszámról tudunk beszélni, ami jelenleg 4000 állandó olvasót jelent. A folyamat jól illusztrálja a hiteles, érthető, megbízható, a napi munkavégzést segítő szakmai tartalomra való igény létét és jelentőségét.
A VL előfizetési díja egy évre 6500 Ft, amelyért 10 lapszámot juttatunk el Önhöz, ami azt jelenti, hogy egy lapszám mindössze 650 Ft-ért kerül a postaládájába. Mit kapunk manapság ennyi pénzért? A napi munkavégzéshez elengedhetetlen szakmai ismereteket biztosan nem!
Érdekel az előfizetés
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Ha levelünk olvashatatlan formában jelenne meg, kattintson ide
Hírlevelünkről történő leiratkozáshoz kattintson ide

A VL hírlevélben különböző felületek köthetők le, bővebb információkért kattintson ide!

Impresszum
Az E-Villanylap hírlevél kiadója: M-12/B Kft.
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-81552/2014
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868; Fax: 06 1 236 0899
Hirdetésfelvétel: 06 20 337 1306; E-mail: hirdetes@villanylap.hu
Honlap: www.villanylap.hu
Facebook: @villanyszereloklapja