Karácsonyi nyereményjáték
Díjazás 840 000 Ft értékben! A Villanyszerelők Lapja évtizedes hagyománya, hogy karácsony közeledtével játékra invitáljuk olvasóinkat – idén is így teszünk! A nyereményjátékban a támogató partnereink által feltett kérdésekre kell feleletválasztós módon válaszolni, a három lehetséges válaszból megjelölni a helyesnek gondolt megfejtést. Tegye próbára a szerencséjét!
2020. december 16.
Karácsonyi nyereményjáték
Díjazás 840 000 Ft értékben!
A Villanyszerelők Lapja évtizedes hagyománya, hogy karácsony közeledtével játékra invitáljuk olvasóinkat – idén is így teszünk! A nyereményjátékban a támogató partnereink által feltett kérdésekre kell feleletválasztós módon válaszolni, a három lehetséges válaszból megjelölni a helyesnek gondolt megfejtést. Tegye próbára a szerencséjét!
Tovább a cikkhez →
Hirdetés
Csak hitelesített műszerrel végezhető megvilágításmérés
A világítási berendezéseket nemcsak megtervezni, kivitelezni kell, hanem üzemeltetni is. Mind a kivitelezés után, mind az üzemeltetés során a fénytechnikai paramétereket – különösen a megvilágítást és közvilágítás esetén a fénysűrűséget – a helyszínen mérni kell. Jelen állásfoglalás, amelyet a Világítástechnikai Társaság állított össze, a helyszíni megvilágításmérésekhez használt műszerekkel kapcsolatos.
Tovább a cikkhez →
Hirdetés
A többletigények kielégítésének szempontjai
Amikor egy épület tetőterének beépítési igénye jelentkezik, vagy amikor az épületben üzlethelyiséget kívánnak kialakítani, akkor a felmerülő kérdések a legtöbb esetben természetesnek és érthetőnek tűnnek a lakók számára is, akik általában nem villamos szakemberek.
Tovább a cikkhez →
A hosszabbítók kiegészítő követelményei
Európában nincs egységes háztartási csatlakozódugó- és csatlakozóaljzat-rendszer, ezért annak szabványosítását az EU a nemzeti tagállamokra bízza. Magyarország az IEC 60884 „Csatlakozódugó-csatlakozóaljzat rendszer háztartási és hasonló célokra” című szabványsorozatot alkalmazza és adja ki MSZ-szabványként. Ennek 7. része – a szabvány és módosítása egyesítve – jelent most meg magyar nyelven.
Tovább a cikkhez →
Csak előfizetőknek!
Kontaktkutatás
Sajnos a közelmúltban a járványhelyzet kapcsán megismerkedtünk a kifejezéssel, de szakmánkhoz kötve megpróbáljuk pozitív tartalommal megtölteni, hogy kicsit más és jobb hangulatot ébresszen bennünk. Ugyanis kontakt vagy inkább kontaktus nálunk is van, méghozzá jó sok, melyekkel kezdenünk kell valamit, ha használni akarjuk.
Tovább a cikkhez →
A magyarok 60 százaléka tervezi otthona elektromos hálózatának felújítását
Sokan költenének akár 200 ezer forintnál is többet otthonuk elektromos hálózatának felújítására, az új villamossági szerelvények beszerzésénél pedig a biztonság a legfontosabb szempont az ár előtt.
Tovább a cikkhez →
Megjelent a VL 2020/12. lapszáma
ízelítő a tartalomból:
  • Benyák László: Társasházakban jelentkező többletigények teljesítése
  • Kruppa Attila: Kábeltartó-szerkezetek létesítésének néhány szempontja
  • Balogh Zoltán: Fűtés és hűtés KNX-rendszerrel II.
  • 125-230 mm-es átmérőjű falhoronyvágók áttekintő táblázata
  • Kozma László: Megfelelés a MEKH rendeletnek
  • Karácsonyi nyereményjáték
  • Porempovics József: Kontaktkutatás
  • Rátai Attila: MSZ HD 60364-4-42 – Kisfeszültségű villamos berendezések – Biztonság – Hőhatások elleni védelem
Legyen Ön is a VL előfizetője!
Egy nyomtatott kiadvány nem létezhet előfizetők nélkül, így a mi célunk is az, hogy minél több, a szakmáját szerető, a munkájára igényes villanyszerelőt, az épületvillamossági területen dolgozó szakembert tudhassunk az olvasóink között. Ha Ön is egy ilyen kolléga, akkor kérjük, szavazzon nekünk bizalmat és a VL-re való előfizetéssel fejezze ki a szakma iránti elkötelezettségét.
A VL előfizetési díja egy évre 6500 Ft, amelyért 10 lapszámot juttatunk el Önhöz, ami azt jelenti, hogy egy lapszám mindössze 650 Ft-ért kerül a postaládájába. Mit kapunk manapság ennyi pénzért? A napi munkavégzéshez elengedhetetlen szakmai ismereteket biztosan nem!
Érdekel az előfizetés
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Ha levelünk olvashatatlan formában jelenne meg, kattintson ide
Hírlevelünkről történő leiratkozáshoz kattintson ide

A VL hírlevélben különböző felületek köthetők le, bővebb információkért kattintson ide!

Impresszum
Az E-Villanylap hírlevél kiadója: M-12/B Kft.
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-81552/2014
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868; Fax: 06 1 236 0899
Hirdetésfelvétel: 06 20 337 1306; E-mail: hirdetes@villanylap.hu
Honlap: www.villanylap.hu
Facebook: @villanyszereloklapja