Valóság kontra álomvilág
Tőlünk nyugatra kezdik belátni, hogy az atomenergia teljes életciklusra vetített szén-dioxid-kibocsátása rendkívül alacsony, és a rendelkezésre állást tekintve megbízhatatlan szél- és napenergia önmagában nem alkalmas a stabil energiaellátásra.
2020. december 8.
Valóság kontra álomvilág
Tőlünk nyugatra kezdik belátni, hogy az atomenergia teljes életciklusra vetített szén-dioxid-kibocsátása rendkívül alacsony, és a rendelkezésre állást tekintve megbízhatatlan szél- és napenergia önmagában nem alkalmas a stabil energiaellátásra.
Tovább a cikkhez →
Hirdetés
Fogy a szakemberek szabad kapacitása
Az építőiparban dolgozó szakemberek 46 százaléka már kapott megrendelést otthonteremtési támogatás keretében tervezett munkára, 2021-re.
Tovább a cikkhez →
Hirdetés
A kábeltartó-szerkezet jelentősége
Még a szakemberek egy jelentős része is csak az elektromos rendszer passzív részeként tekint a kábelekre, ami azon kívül, hogy lehetőséget biztosít feszültség, illetve áram továbbítására, tulajdonképp „nem csinál semmit”.
Tovább a cikkhez →
Közműcsatlakozással kapcsolatos törvénymódosítások
A Magyar Közlöny 261. számában megjelent az ingatlanok közműcsatlakozásának elősegítése érdekében, az egyes adótörvények módosításáról szóló, valamint egyes klímapolitikai tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló rendeletek.
Tovább a cikkhez →
Karácsonyi nyereményjáték
A Villanyszerelők Lapja évtizedes hagyománya, hogy decemberben játékra invitáljuk olvasóinkat – idén is így teszünk! A nyereményjátékban a támogató partnereink által feltett kérdésekre kell feleletválasztós módon válaszolni, a három lehetséges válaszból megjelölni a helyesnek gondolt megfejtést.
Tovább a cikkhez →
Csak előfizetőknek!
Megfelelés a MEKH rendeletnek
A MEKH 1/2020. (I. 16.) rendelet értelmében hatásos fogyasztás (kWh) almérőket kell telepítenie minden energetikai szakreferens igénybevételére köteles gazdálkodó szervezetnek. 2021 és 2022 elején vannak azok a határidők, amelyeket be kell tartani. Következésképp az érintett cégeknek, szervezeteknek gyorsan és hatékonyan kell cselekedniük, ha meg akarnak felelni a követelményeknek, nem mellesleg pedig szabadulni szeretnének a milliós nagyságrendű, többször is kiszabható bírság rémétől. Cikkünkben megvizsgáljuk a mérőkészülékek adta lehetőségeket, hogy a beépítésükkel hogyan tudunk megfelelni a MEKH rendelet elvárásainak.
Tovább a cikkhez →
Életveszélyes hajszárítókat talált a fogyasztóvédelmi vizsgálat
Termékbiztonsági akcióban ellenőrzött több mint másfélszáz hajszárítót az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Mechanikai és Villamos Laboratóriuma. A vizsgált 155 termékből tizennyolc nem tudta produkálni az ígért teljesítményt, tizenhárom pedig életveszélyes volt.
Tovább a cikkhez →
Ajándékozzon villanyszerelős pólót karácsonyra!
Két új mintával frissítettük a Villanyszerelők Lapja előfizetés mellé kedvezményesen megvásárolható pólókollekciónkat, amelyek elérhetők a VL Shopban!
Tovább a cikkhez →
Megjelent a VL 2020/12. lapszáma
ízelítő a tartalomból:
  • Benyák László: Társasházakban jelentkező többletigények teljesítése
  • Kruppa Attila: Kábeltartó-szerkezetek létesítésének néhány szempontja
  • Balogh Zoltán: Fűtés és hűtés KNX-rendszerrel II.
  • 125-230 mm-es átmérőjű falhoronyvágók áttekintő táblázata
  • Kozma László: Megfelelés a MEKH rendeletnek
  • Karácsonyi nyereményjáték
  • Porempovics József: Kontaktkutatás
  • Rátai Attila: MSZ HD 60364-4-42 – Kisfeszültségű villamos berendezések – Biztonság – Hőhatások elleni védelem
Legyen Ön is a VL előfizetője!
Egy nyomtatott kiadvány nem létezhet előfizetők nélkül, így a mi célunk is az, hogy minél több, a szakmáját szerető, a munkájára igényes villanyszerelőt, az épületvillamossági területen dolgozó szakembert tudhassunk az olvasóink között. Ha Ön is egy ilyen kolléga, akkor kérjük, szavazzon nekünk bizalmat és a VL-re való előfizetéssel fejezze ki a szakma iránti elkötelezettségét.
A VL előfizetési díja egy évre 6500 Ft, amelyért 10 lapszámot juttatunk el Önhöz, ami azt jelenti, hogy egy lapszám mindössze 650 Ft-ért kerül a postaládájába. Mit kapunk manapság ennyi pénzért? A napi munkavégzéshez elengedhetetlen szakmai ismereteket biztosan nem!
Érdekel az előfizetés
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Ha levelünk olvashatatlan formában jelenne meg, kattintson ide
Hírlevelünkről történő leiratkozáshoz kattintson ide

A VL hírlevélben különböző felületek köthetők le, bővebb információkért kattintson ide!

Impresszum
Az E-Villanylap hírlevél kiadója: M-12/B Kft.
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-81552/2014
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868; Fax: 06 1 236 0899
Hirdetésfelvétel: 06 20 337 1306; E-mail: hirdetes@villanylap.hu
Honlap: www.villanylap.hu
Facebook: @villanyszereloklapja