A Reich-fogó „felspécizett” utódai
1926-ban szabadalmaztatták a világhírt hozó Reich-fogót, mellyel az áramkör megbontása nélkül lehetett váltakozó áramot, váltakozó feszültséget, teljesítménytényezőt, s így közvetve teljesítményt is mérni.
2018. július 10.
A Reich-fogó „felspécizett” utódai
A Reich-fogó „felspécizett” utódai – lakatfogó multiméterek és különleges mérőképességek
A Műegyetemen végzett, majd a néhai Engel Károly Alkatrészgyárban főmérnökként dolgozó Reich Ernő 1926-ban szabadalmaztatta a világhírt hozó Reich-fogót, mellyel az áramkör megbontása nélkül lehetett váltakozó áramot, váltakozó feszültséget, teljesítménytényezőt, s így közvetve teljesítményt is mérni.
Tovább a cikkhez →
Hirdetés
OBO
Újabb tűzvédelmi műszaki irányelv módosult
A tűzvédelmi szakemberek javaslatainak figyelembevételével bővült a „Villamos berendezések, villámvédelem és elektrosztatikus feltöltődés elleni védelem” című tűzvédelmi műszaki irányelv.
Tovább a cikkhez →
Hirdetés
Ledvance
Működik az első hazai közcélú energiatároló egység
Az EU-ban jelenleg egyedülálló Magyarország előremutató példája, amelyben a technológiai innováció ösztönzése és az ellátásbiztonság erősítése érdekében törvényi szinten engedélyezett az energiatároló egységek villamosenergia-hálózatba integrálása.
Tovább a cikkhez →
Saját piacuk lett a használt akkumulátoroknak
Az elektromos autók ellen érvelők gyakran hangoztatják, hogy a kiszuperált akkumulátorok biztonságos kezelése és elhelyezése óriási gond, amely megkérdőjelezi az autók környezetkímélő voltát, azonban megoldódni látszik a probléma...
Tovább a cikkhez →
A panaszügyek gyorsabb kezelését várjuk az egyetemes szolgáltatóktól
A MEKH évente vizsgálja a fogyasztók elégedettségét a villamosenergia-szolgáltatás minőségével kapcsolatban. A vizsgálat kiterjed az elosztói tevékenységet ellátó engedélyesek, valamint az egyetemes szolgáltatásban résztvevő szervezetek munkájának értékelésére.
Tovább a cikkhez →
Az ABB-é lett a GE villamos energetikai üzletága
Az ABB 2018. június 30-án befejezte a GE globális villamosenergia-ipari megoldásokra szakosodott üzletágának, a GE Industrial Solutions-nek a felvásárlását.
Tovább a cikkhez →
Előfizetés
Mai világunkban nehéz eligazodni a ránk zúduló információk útvesztőjében, amelyek legnagyobb része az internetről, legtöbbször ellenőrizhetetlen forrásokból áramlik felénk. A Villanyszerelők Lapja egyik alapvető célkitűzése a villamossági területen dolgozó szakemberek hiteles, szakmai ismeretekkel való ellátása. A VL tematikája széleskörűen öleli fel a szakmánkat érintő kérdéseket, így első kézből tájékozódhat a gyakorlati munkát segítő szakcikkeink segítségével.
A VL 2018/7-8. lapszáma augusztus 7-én jelenik meg.
Érdekel az előfizetés →
A VL hírlevélben különböző felületek köthetők le, bővebb információkért kattintson ide!

Ha levelünk olvashatatlan formában jelenne meg, kattintson ide
Hírlevelünkről történő leiratkozáshoz kattintson ide

Impresszum
Az E-Villanylap hírlevél kiadója: M-12/B Kft.
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-81552/2014
A szerkesztőség címe: 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 90. I/16;
Telefon: 06 1 450 0868; Fax: 06 1 236 0899
Hirdetésfelvétel: 06 20 337 1306; E-mail: hirdetes@villanylap.hu
Honlap: www.villanylap.hu
Facebook: @villanyszereloklapja