Villanyszerelők Lapja

Az izzó-, lámpa- és fénycsőhulladék nem szemét!

10 nagyvárosban látogatható az Electro-Coord turnékiállítása

| |  638 | |

Az izzó-, lámpa- és fénycsőhulladék nem szemét!

A hazai visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszer kiépült, így bárki felelősen gyűjtheti az izzó-, lámpa- és fénycsőhulladékot.

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft., az elektromos berendezések szelektív hulladékgyűjtésének egyik meghatározó szereplőjeként feladatának tekinti, hogy a világítástechnikai termékek felhasználóit rendszeresen tájékoztassa működéséről, fejlesztéseiről, közvetlenül is bemutatva tevékenységét azok számára, akik érdeklődnek az ipar és a környezet fenntartható kapcsolatáról.

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. célja az, hogy minél egyszerűbb és kényelmesebb megoldást kínáljon a fogyasztók és felhasználók számára a lámpahulladékok visszavételére és begyűjtésére. A lámpahulladékok visszavétele és begyűjtése magában foglalja a különböző kiégett izzók, fénycsövek és lámpatestek ingyenes elszállítását.

2019 június 4-én nyitották meg az Electro-Coord turnékiállítás első állomását a Mile Kft. elektroipari szaknagykereskedés budapesti telephelyén. A nagykereskedésbe látogatók egy szellemes tárlatvezetés és fotózás segítségével ismerkedhettek meg a cég működésével.

Az Electro-Coord a négynapos (június 11-14.) bemutató során arra inspirálja a vásárlókat és a téma iránt érdeklődőket, hogy a lámpahulladékokat a kijelölt gyűjtőpontokba vigyék és a lámpahulladék-gyűjtőedényekbe tegyék.

Kovács Béla, az Electro-Coord ügyvezetője kiemelte, hogy Magyarországon 14 ezer ponton gyűjtik elkülönítetten ezen speciális elektromos és elektronikai hulladékokat. A lámpák anyaga 85%-ban újrahasznosítható. Magyarországon jelenleg az eladott lámpák 65%-a visszakerül hozzánk, de az a célunk, hogy 2020-ra ez az arány 70% fölé emelkedjen. A hazai visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszer kiépült, így bárki felelősen külön gyűjtheti az izzó-, lámpa- és fénycsőhulladékot.

A megfelelő visszagyűjtés és korszerű újrahasznosítás hatalmas mennyiségű hasznos újrahasznosítható anyagot – elsősorban üveget és fémet – biztosít az ipar számára. Nem véletlen hát, hogy az Electro-Coord „Megoldások egy fenntartható világért” névre keresztelte a 2019-es programját. A program célja az, hogy ismertté és népszerűvé tegye a gyűjtőpontokon történő szelektív hulladékgyűjtést, és ezáltal minél több lámpa hulladék juthasson vissza az ipari körforgásba. Online közösségi média megjelenések és hagyományos információs eszközök egyaránt segítik majd a lakosság és a szakemberek informálását.