Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Poénból lőtték le a villanyszerelőt!

2015. február 18. | Fülöp Miklós |  2609 |

Az alábbi tartalom archív, 9 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Poénból lőtték le a villanyszerelőt!

Vádat emeltek két férfi ellen egy „tréfából” elsütött fegyver kapcsán, akik egy munkáját végző villanyszerelőt lőttek hasba.

Lőfegyverrel visszaélés, illetve foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a Budaörsi Járási Ügyészség két érdi férfi ellen. Az egyikük által összebarkácsolt fegyverrel a másik „tréfából” hasba lőtt egy villanyszerelőt egy érdi építkezésen 2013-ban, súlyos sérülést okozva.

Az ügy egyik vádlottja már fiatal fiúként kifejezetten érdeklődött a fegyverek iránt, olyannyira, hogy 15 évvel ezelőtt készített magának egy egylövetű, 9 milliméteres Flobert töltényt kilövő fegyvert. Párszor ki is próbálta, majd elrejtette házuk kamrájában.

Az ingatlant évekig nem lakták, a későbbi vádlott el is feledkezett a fegyverről, amikor 2013-ban – már felnőttként – hozzálátott a ház felújításához. A hónapok óta tartó építkezésen munkásként dolgozó másik vádlott a bútorok tologatása közben rábukkant a fegyverre, kézbe vette, s egyik ujját az elsütő billentyűn tartva odament ahhoz a villanyszerelőhöz, aki éppen egy csillárt szerelt fel. Tréfából, ijesztésképpen rákiáltott, ráfogta a fegyvert és meghúzta ravaszt.

Mivel a fegyver működőképes volt, a lövedék eltalálta a sértett hastájékát, a belső szervekben életveszélyes, maradandó sérüléseket okozva.

A Budaörsi Járási Ügyészség a fegyvert készítő és engedély nélkül tartó férfit lőfegyverrel visszaélés bűntettével, a villanyszerelőre lövő férfit maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →