Villanyszerelők Lapja

A megfelelő válasz a higanylámpák lecserélésére

| |  1241 | |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

2015 áprilisától az EU országaiban kivonásra kerülnek a higanylámpák az ErP szabályozás értelmében, amely helyettesítésére a Sylvania mérnökei hathatós megoldást dolgoztak ki. A korábbi megoldások  költségesnek bizonyultak, hiszen a lámpatest és/va...

2015 áprilisától az EU országaiban kivonásra kerülnek a higanylámpák az ErP szabályozás értelmében, amely helyettesítésére a Sylvania mérnökei hathatós megoldást dolgoztak ki.

A korábbi megoldások  költségesnek bizonyultak, hiszen a lámpatest és/vagy az előtét cseréje is szükséges volt. A Relumina esetében erről szó sincs, a termék a lámpatest módosítása nélkül helyettesíti a higanylámpákat. Az 55, 85 és 170 W-os kivitelben elérhető Relumina típusok a 80, 125 és 250 W-os higanylámpákat váltják ki.

A kerámia fémhalogén technológiával készülő fényforrások színhőmérséklete 3000 Kelvin és hatékonysága 88 lm/Watt. A 18 ezer órás átlagos élettartamon belül a csereköltség 4-6 ezer órán belül megtérül. A Relumina fényforrás 84-es színvisszaadási értékével és magasabb fényáramával jobban teljesít, mint a higanylámpák, és jelentősen alacsonyabb az áramfelhasználásuk is.

A termék Európában, a Sylvania belgiumi gyárában készül.